Ana Sayfa Hayatı Eserleri Makaleleri Kitap Sipariş Formu Basından Seçmeler Ansiklopediler
Mehmet Oruç Kimdir?
1953 yılında, “Akşemseddin hazretlerinin diyarı” olarak anılan Bolu’nun Göynük ilçesinde doğdu.
devamı...
 
Duyurular
"365 Gün Dua" kitabı 13. Baskısını yaptı
Arı Sanat yayın evi (0212 5204151) tarafından basılan Mehmet Oruç'un, okunacak günlük dualar ve üç aylar, mübarek gün ve geceler, surelerin faziletlerini ihtiva eden ve son bölümünde, duaların arapça asıllarının da verildiği kitap halkın beğenisi kazandı.
Kısa denebilecek bir zamanda 13 baskı yaptı.

“Huzurun Kaynağı Aile”
Ailenizin kitabı, “Huzurun Kaynağı Aile” kitabı 3. baskısını yaptı. İslama göre; Aile ve Kadının Önemi, Evlilik ve Hayatı, Çocuk Eğitimi konularının ele alındığı, MEHMET ORUÇ’un 570 sayfalık yeni kitabını Arı Sanat yayınevi ( 0212 520 4151) bastı. Kadın, erkek, çocuk ailenin her ferdinin okuması gereken bir kitap!


Kâinatın Efendisi
Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlâkını
en doğru şekilde, Kainâtın Efendisi kitabından öğrenebilirsiniz!
Arı Sanat Yayınve (0212 5204151)


OSMANLI HUKUKU
Değerli hukukçu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin, “OSMANLI HUKUKU” isimli yeni bir kitabı daha yayınlandı. Osmanlı hukukunu ve kaynağını, yani İslam Hukukunu, dünyaya örnek olan Osmanlı adaletinin işleyişini öğrenmek için güvenilir bir kaynak. Unutulmuş maziye ışık tutacak önemli bir eser. (Arı Sanat yayınevi, 0212 5204151) 

 
 
Dinisizlik bütün dünyada çöküşte
 

"Ateizmi bugün iki gelişme etkisiz hale getiriyor. Biri, bilimsel dayanaklarını kaybediyor olması. Diğeri ise dünya çapında yüz milyonlarca insanın ahlaken üstünlük taslama hakları olmadığına ilişkin tarihi deneyimleri."

Washington Times'te UPI din işleri muhabiri Uwe Siemon-Netto imzası ile yayımlanan analizde "Ateizm bütün dünyada inişe geçti" denildi. Söz konusu metnin tam tercümesi: Gurat, France, Mar. 1 (UPI) – Allah’a inanmayanların başlarının dertte olduğuna ilişkin dünya üzerinde genel bir fikir birliği oluştuğu görülüyor.

Münih'li ilahiyatçı Wolfhart Pannenberg UPI'ye Salı günü "Teorik bir durum olarak Ateizm dünya çapında iniştedir" dedi. Oxford'lu meslekdaşı Alister McGrath da kendisiyle aynı fikirde; Ateizm'in "geleceği artan oranda, evvelden kendi doğal ortamı olarak benimsediği kamusal alanda değil bireylerin özel inanışlarında görülmekte" biçiminde Amerikan dergisi “Günümüz Hrıstiyanlığı” dergisine bir yazı yazdı:Ateizmi bugün iki gelişme etkisiz hale getiriyor. Biri, bilimsel dayanaklarını kaybediyor görüntüsü verdiğidir. Diğeri ise dünya çapında yüz milyonlarca insanın ahlaken üstünlük taslama hakları olmadığına ilişkin tarihsel deneyimidir.

Bir zamanlar fikirdaşları gibi burnundan kıl aldırmaz bir hümanist olan İngiliz düşünür Anthony Flew eski inanışı aleyhine dönünce şunları tasarladı: Evrimin, -örneğin tek bir hücredeki Britannica ansiklopedisinin bütün ciltlerindeki bilgilerden daha fazla bilgi taşıması gerçeğini- izah etmesi olanaksız. Flew hala Kitab-ı Mukaddes'deki Tanrı inancını kabul etmiyor. Ancak Flew, yalnızca dört yıl önce diğer yerlerin ötesinde Güney Baptist kilisesinin Teksas'ın Waco şehrindeki saygın Baylor Üniversitesi'nde evrimci meslekdaşları tarafından saldırıya uğradığını iddia eden William Dembski gibi bilim adamlarının "akıllı tasarım" kavramını kucakladı. Laik hümanizmin eski elçisi olan bir aydının kendi konumundan, evrenin ardında akıllı bir tasarımın olduğu inancı uğruna hayretler uyandırarak firar etmesi şu öngörüyü yüksek ihtimalli doğru kılmaktadır: " Yaratıcıları hakkında hiç bir bilgi olmaksızın yaşayan çok sayıda insanın beliren Ateizm-sonrası dünyasında iman ile şereflenecekleri günler hızla yaklaşmaktadır." Birkaç yıl önce, Harvard veya Duke üniversitelerinde yapılanlar gibi Amerika'daki araştırmalar inanç, dua ve hastalıktan kurtuluş arasında bir ilişki gösteren araştırmalara Avrupalı bilim adamları küçümsemeyle yaklaşmıştı. Şu anda ise, aralarında Almanya'nın Ruhr bölgesindeki multiple skleroz hastalarının "manevi kaynaklar" sonucu görünür iyileşmeleri de dahil araştırmalara atıfta bulunan "Günümüz Psikolojisi" adlı Alman akademik dergisine göre, dünya çapında 1200 araştırma merkezinde yürütülen çalışmalar benzer sonuçlara varmıştır. Ateizmin diğer Aşil tandonu ise kendi adına düzenlenen insanlık dışı ve delilik dolu eylemlerdir. Christianity Today dergisinde’nde Mc Grath’ın anlattığı gibi, zaman içinde (ateizm) dinin çıkardığı kadar sahtekar, psikopat ve kariyer takipçisi ortaya çıkardı… Stalin ile ve Madalyn Murray O’Hair ile, ateizm İspanyol engizisyonu ve en kötü televizyon evangelizminin çirkinliklerini taklit eder duruma düştü. “Bana göre ateizmin itici tarafları arasında düşünsel olarak bir ilginçlikten yoksun olması da vardır” şeklindeki John Updike gözleminin Batı dünyasının büyük bölümünde ortak fikir olmaya başladığı gözleniyor. Viyana üniversitesi ilahiyat okulu dekanı ve dünyanın en saygın sosyologlarından biri olan Peder Paul M. Zulehner UPI ajansına şu demeci verdi: “Avrupa’daki gerçek ateistler ihmal edilebilir derecede küçük bir kesim haline geldi. Sosyolojik bir araştırma yapmak için yeter sayıda ateist kalmadı.”

Zulehner’e göre bunun tek istisnası, deyim yerindeyse Hristiyanlıktan arındırmanın komünist yöneticilerinin tek başarısı kabul edildiği eski Doğu Almanya ve Çek Cumhuriyeti’dir. Buna karşın Zulehner Avrupa’nın geri kalan yerlerinde Hristiyanlığa dönüşün yaşanmakta olmadığı konusunda uyarıda bulunuyor. “Şu anda gördüğümüz putperestleşmedir”, diye uyarıyor. Münik’teki Pannenberg ve Virginia’nın Salem şehrindeki Roanoke Üniversitesi din ve felsefe profesörü Peder Gerald McDermott da bundan endişe duyanlardan. Her ne kadar Paris dışındaki bütün büyük Avrupa kentlerinde maneviyat artışı yaşansa da Zulehner’e göre bu sadece seyreltilmiş bir inanç sisteminin belirdiğini göstermekte, ancak geleneksel Hristiyan inancının canlandığını göstermemekte! McDermott, Amerika’daki benzer bir duruma işaret ederek, şöyle demekte: “her tür putperestlik, yalan bir maneviyat oluşturuyor ve bunun da Hristiyanlık için ateizmden daha tehlikeli bir rakip olduğu ortaya konmaktadır.”

Nihayetinde bir Satanist’in de maneviyatı var. Bir Luteryen Protestan olan Pannenberg, Roma Katolik Kilisesinin bu tehlikeye Protestan dostlarından daha akıllıca yaklaştığını söylemekte. “Katolikler ahlaki alanda bir taviz vermeden Hristiyanlığın temel mesajına bağlı kalmakta” diyor ve homoseksüel evlilik ve kürtaj gibi konulara değiniyor.

Benzer şekilde bir Katolik olan Zulehner, Hritiyanlığın en büyük fırsatının mesajının günümüz insanlığının görünürdeki en uyuşmaz iki mücadelesine yönelik mesajında belirdiğini düşünüyor: özgürlük ve hakikat. “Hristiyanlık hakikatin ve Allah’ın destekleyiciliğinin özgürlüğün bağlantılandığı ayrılmaz iki özellik olduğunu tek başına vurgular.” “Maneviyat tehlikesi” konusunda ise Zulehner son derece iyimser. Araştırmaları sonucunda uzun vadede dünya görüşlerinin şöyle bir düzene gireceği düşüncesine vardı: Büyük dünya dinleri en iyi durumdadır. Çok uzaktan takipçileri seyreltilmiş maneviyat formlarıdır. Ateizm ise, ısrarla söylüyor, en sonda kuyruğun ucunda gelmektedir.

3 Mart 2005 Perşembe
(Digimedya)
 
Linkler
Sesli-Resimli Namaz Rehberi ve Zaruri Dini Bilgiler
Sesli ve Görüntülü Yayınlar
Hakikat Kitabevi
Dinimizislam.com
Turktakvim.com
Namaz Vakitleri
Feraiz Programı
Feraiz Programı 2
Tarih Çevirme Programı
Huzura Doğru
İhlas.Net
Türkiye Gazetesi
Tarihi ve Dini Kasetler
Ramazan Ayvallı
 
Meşhur İslâm Büyüklerinden bazıları
Îmâm-ı A'zâm Ebû Hanîfe
Abdülkâdir Geylânî
İmam-ı Gazâlî
İmâm-ı Rabbânî
Hacı Bektâş-ı Velî
Mevlana Celâleddîn-i Rûmî
Akşemseddîn
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî
Edebâlî (Üdebâlî)
Azîz Mahmûd Hüdâyî
Abdülhakîm Arvâsî
Hüseyin Hilmi Işık
Mustafa Sabri
M. Zâhid Kevserî