Ana Sayfa Hayatı Eserleri Makaleleri Kitap Sipariş Formu Basından Seçmeler Ansiklopediler
Mehmet Oruç Kimdir?
1953 yılında, “Akşemseddin hazretlerinin diyarı” olarak anılan Bolu’nun Göynük ilçesinde doğdu.
devamı...
 
Duyurular
"365 Gün Dua" kitabı 13. Baskısını yaptı
Arı Sanat yayın evi (0212 5204151) tarafından basılan Mehmet Oruç'un, okunacak günlük dualar ve üç aylar, mübarek gün ve geceler, surelerin faziletlerini ihtiva eden ve son bölümünde, duaların arapça asıllarının da verildiği kitap halkın beğenisi kazandı.
Kısa denebilecek bir zamanda 13 baskı yaptı.

“Huzurun Kaynağı Aile”
Ailenizin kitabı, “Huzurun Kaynağı Aile” kitabı 3. baskısını yaptı. İslama göre; Aile ve Kadının Önemi, Evlilik ve Hayatı, Çocuk Eğitimi konularının ele alındığı, MEHMET ORUÇ’un 570 sayfalık yeni kitabını Arı Sanat yayınevi ( 0212 520 4151) bastı. Kadın, erkek, çocuk ailenin her ferdinin okuması gereken bir kitap!


Kâinatın Efendisi
Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlâkını
en doğru şekilde, Kainâtın Efendisi kitabından öğrenebilirsiniz!
Arı Sanat Yayınve (0212 5204151)


OSMANLI HUKUKU
Değerli hukukçu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin, “OSMANLI HUKUKU” isimli yeni bir kitabı daha yayınlandı. Osmanlı hukukunu ve kaynağını, yani İslam Hukukunu, dünyaya örnek olan Osmanlı adaletinin işleyişini öğrenmek için güvenilir bir kaynak. Unutulmuş maziye ışık tutacak önemli bir eser. (Arı Sanat yayınevi, 0212 5204151) 

 
 
Türk Milliyetçiliği
 
Türk milliyetçiliğinin ancak bir ekolünü temsil etmekle beraber, bugün milliyetçilikten anlaşılan hemen hemen Ziya Gökalp’in (1876-1924) ekolüdür. Halbuki Gökalp kendi sistemine Türkçülük demiştir. Çok yakın arkadaşlarım olan Nihal Atsız ve İsmet Tümtürk’e sürekli telkinlerimle onları Türk milliyetçiliği tabirinin daha doğru ve toplayıcı olduğuna inandırmıştım. Türkçülük, Türk devletinin 1913-1918 arasında 5 yıl ve sonra 1920-1938 arasında 18 yıl resmî ideolojisi oldu. Atatürk’ten sonra tavsadı. Öyle ki Nihal Atsız (1905-1975) olmasa idi, çok zayıflardı. Atsız, ekolü yürüttü. Türkeş (1917-1997), Atsız’ın fikirleriyle oluşmuş, onları hareket hâline getirmiş, uygulanmalarına çalışmıştır. Atsız olmasa idi Türkeş yoktu. Gökalp olmasa idi Atsız’ın bir tarihçi ve edebiyat tarihçisi olarak kalacağı gibi.
Halbuki Gökalp, hiç tanımadığı iki büyük tilmizi, Atsız ve Türkeş gibi 70 ve 80 yıl değil, sadece 49 yıl yaşadı. Onu inceleyenler, üç ayrı Gökalp sistemi olduğunu bilirler. Yaşasa idi, dördüncüsünü de oluşturacak yetenekte radyum gibi parıldayan bir zekâya sahipti. Bu dediğimin manası şudur: Gökalp 1925’te kaldı. Fikirlerinin tamamına yakını Atatürk tarafından hayata geçirildi. Yeni bir dünyanın fikir örgüsünü yapamadı. Bugün Türk milliyetçiliğinin kenarda kalmasının sebebi, 1925 felsefesinin tamamının bugün de biz Türkler için en iyisi olduğunun sanılmasıdır. Türkeş, çok önemli yenilikleri sunmak üzere iken ölmüştür.
8 yıl önce, Türkiye’nin her bucağından her vasıta ve vasıtasız gelen, çoğu ceketsiz yüz binlerce Türk genci, yoğun yağmur altında Başbuğlarına saygılarını sunup şükranlarını dile getirdiler. Biz bu gençleri çağdaş dünyanın nimetlerine ulaştıramadık. Zira 2000’leri yakalayamadık. 1900’lerin bir yerlerine takılıp kaldık.
5 Nisan 2005 Salı
(Yılmaz Öztuna, Türkiye)
 
Linkler
Sesli-Resimli Namaz Rehberi ve Zaruri Dini Bilgiler
Sesli ve Görüntülü Yayınlar
Hakikat Kitabevi
Dinimizislam.com
Turktakvim.com
Namaz Vakitleri
Feraiz Programı
Feraiz Programı 2
Tarih Çevirme Programı
Huzura Doğru
İhlas.Net
Türkiye Gazetesi
Tarihi ve Dini Kasetler
Ramazan Ayvallı
 
Meşhur İslâm Büyüklerinden bazıları
Îmâm-ı A'zâm Ebû Hanîfe
Abdülkâdir Geylânî
İmam-ı Gazâlî
İmâm-ı Rabbânî
Hacı Bektâş-ı Velî
Mevlana Celâleddîn-i Rûmî
Akşemseddîn
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî
Edebâlî (Üdebâlî)
Azîz Mahmûd Hüdâyî
Abdülhakîm Arvâsî
Hüseyin Hilmi Işık
Mustafa Sabri
M. Zâhid Kevserî