Ana Sayfa Hayatı Eserleri Makaleleri Kitap Sipariş Formu Basından Seçmeler Ansiklopediler
Mehmet Oruç Kimdir?
1953 yılında, “Akşemseddin hazretlerinin diyarı” olarak anılan Bolu’nun Göynük ilçesinde doğdu.
devamı...
 
Duyurular
"365 Gün Dua" kitabı 13. Baskısını yaptı
Arı Sanat yayın evi (0212 5204151) tarafından basılan Mehmet Oruç'un, okunacak günlük dualar ve üç aylar, mübarek gün ve geceler, surelerin faziletlerini ihtiva eden ve son bölümünde, duaların arapça asıllarının da verildiği kitap halkın beğenisi kazandı.
Kısa denebilecek bir zamanda 13 baskı yaptı.

“Huzurun Kaynağı Aile”
Ailenizin kitabı, “Huzurun Kaynağı Aile” kitabı 3. baskısını yaptı. İslama göre; Aile ve Kadının Önemi, Evlilik ve Hayatı, Çocuk Eğitimi konularının ele alındığı, MEHMET ORUÇ’un 570 sayfalık yeni kitabını Arı Sanat yayınevi ( 0212 520 4151) bastı. Kadın, erkek, çocuk ailenin her ferdinin okuması gereken bir kitap!


Kâinatın Efendisi
Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlâkını
en doğru şekilde, Kainâtın Efendisi kitabından öğrenebilirsiniz!
Arı Sanat Yayınve (0212 5204151)


OSMANLI HUKUKU
Değerli hukukçu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin, “OSMANLI HUKUKU” isimli yeni bir kitabı daha yayınlandı. Osmanlı hukukunu ve kaynağını, yani İslam Hukukunu, dünyaya örnek olan Osmanlı adaletinin işleyişini öğrenmek için güvenilir bir kaynak. Unutulmuş maziye ışık tutacak önemli bir eser. (Arı Sanat yayınevi, 0212 5204151) 

 
 
Huntington'un AB yorumu
 

Avrupalılar'ın Türkiye'yi istemediğini söyleyen Harvardlı Profesör Samuel Huntington, "Hayır da diyemedikleri için ertele ve beklet yolu izliyorlar" dedi

"Medeniyetler Çatışması" adlı kitabı büyük yankı uyandıran Harvard Politik Bilimler Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samuel Huntington, Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğini savundu. Türkiye'nin Avrupa'ya böleceğini belirten Huntington, şunları söyledi: "Türkiye AB'ye girmeyecek. Çünkü, Avrupalılar Türkiye'yi istemiyorlar. Dolayısıyla ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Türkiye'yi AB dışında tutabilmek için, bunu geçerli bir zemine oturtmak için ellerinden geleni yapacaklar. Öyle bir noktaya geldiler ki Türkiye'ye "evet" diyemiyorlar, 'hayır' da diyemiyorlar ve almaları gereken kararları erteliyorlar." Dini, kültürel, tarihsel açıdan Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunun söylenemeyeceğini dile getiren Huntington, "Türkiye'nin üyeliği Avrupa'da daha çok bölünmelere yol açar" dedi. Huntington, Türkiye'nin İslam dünyasında biraz faal ve daha yapıcı rol üstlenmeyi denemesi önerisinde bulundu.

HEDEFİNİZİ SORGULAYIN
Türkiye'nin önünde pek çok fırsat ve zorluk olduğuna işaret eden Huntington, "Dikkatli ve pragmatik bir yaklaşım sergilemek gerekir. Türkiye'nin önünde üç seçenek var. Birincisi Avrupa Seçeneği. İkincisi müslüman seçeneği, üçüncüsü ise kendi sorunlarının üstüne gitmesi" dedi. Huntington, Türkiye'nin BM'nin Güvenlik Konseyi içindeki rolünü artırması gerektiğini belirterek, "Atatürk'ün mirası Türkiye'yi modern Batılı, laik bir ülke olarak tanımlıyor. Belki de Türkiye'nin 75 sene önce ortaya konan bu hedefi sorgulamasının zamanı gelmiştir. Biz ABD'de kendi kurucu başkanlarımızın sözlerini zamana uydurarak, değişen koşullara adapte ederiz" şeklinde konuştu. Müslüman toplumlarındaki genç nüfus nedeniyle şiddetin bu toplumlarda daha fazla görülmeye devam edeceğini kaydeden Huntington, "Batı'ya karşı hasmane tavırlar gelişti. ABD ve İsrail ilişkisi de bunda etkili oldu. İslamın diğer medeniyetlere göre daha az bütün olması müslümanlararası şiddeti körükledi. İran ve Suudi Arabistan gibi ülkeler kendi markaları olan İslamı kabul ettirmeye çalıştı" diye konuştu. 79 yaşındaki Huntington'ın bu konferas için 150 bin dolar aldığı iddia edildi.

25 Mayıs 2005 Çarşamba
(Habertürk)
 
Linkler
Sesli-Resimli Namaz Rehberi ve Zaruri Dini Bilgiler
Sesli ve Görüntülü Yayınlar
Hakikat Kitabevi
Dinimizislam.com
Turktakvim.com
Namaz Vakitleri
Feraiz Programı
Feraiz Programı 2
Tarih Çevirme Programı
Huzura Doğru
İhlas.Net
Türkiye Gazetesi
Tarihi ve Dini Kasetler
Ramazan Ayvallı
 
Meşhur İslâm Büyüklerinden bazıları
Îmâm-ı A'zâm Ebû Hanîfe
Abdülkâdir Geylânî
İmam-ı Gazâlî
İmâm-ı Rabbânî
Hacı Bektâş-ı Velî
Mevlana Celâleddîn-i Rûmî
Akşemseddîn
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî
Edebâlî (Üdebâlî)
Azîz Mahmûd Hüdâyî
Abdülhakîm Arvâsî
Hüseyin Hilmi Işık
Mustafa Sabri
M. Zâhid Kevserî