Ana Sayfa Hayatı Eserleri Makaleleri Kitap Sipariş Formu Basından Seçmeler Ansiklopediler
Mehmet Oruç Kimdir?
1953 yılında, “Akşemseddin hazretlerinin diyarı” olarak anılan Bolu’nun Göynük ilçesinde doğdu.
devamı...
 
Duyurular
"365 Gün Dua" kitabı 13. Baskısını yaptı
Arı Sanat yayın evi (0212 5204151) tarafından basılan Mehmet Oruç'un, okunacak günlük dualar ve üç aylar, mübarek gün ve geceler, surelerin faziletlerini ihtiva eden ve son bölümünde, duaların arapça asıllarının da verildiği kitap halkın beğenisi kazandı.
Kısa denebilecek bir zamanda 13 baskı yaptı.

“Huzurun Kaynağı Aile”
Ailenizin kitabı, “Huzurun Kaynağı Aile” kitabı 3. baskısını yaptı. İslama göre; Aile ve Kadının Önemi, Evlilik ve Hayatı, Çocuk Eğitimi konularının ele alındığı, MEHMET ORUÇ’un 570 sayfalık yeni kitabını Arı Sanat yayınevi ( 0212 520 4151) bastı. Kadın, erkek, çocuk ailenin her ferdinin okuması gereken bir kitap!


Kâinatın Efendisi
Peygamber Efendimizin hayatını ve güzel ahlâkını
en doğru şekilde, Kainâtın Efendisi kitabından öğrenebilirsiniz!
Arı Sanat Yayınve (0212 5204151)


OSMANLI HUKUKU
Değerli hukukçu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci’nin, “OSMANLI HUKUKU” isimli yeni bir kitabı daha yayınlandı. Osmanlı hukukunu ve kaynağını, yani İslam Hukukunu, dünyaya örnek olan Osmanlı adaletinin işleyişini öğrenmek için güvenilir bir kaynak. Unutulmuş maziye ışık tutacak önemli bir eser. (Arı Sanat yayınevi, 0212 5204151) 

 
 
Zor savaş
 
Savaş zor bir iştir ancak belirli kuralları vardır. Karşınızda üniformalarından tanıyacağınız bir düşman, savaş ilan edilen bir ülke, sizi destekleyen bir halk ve hepsini düşman saydığınız karşınızdaki ülkenin halkı vardır. Kendinizi bir satranç tahtasının başında gibi hissedersiniz ve rakibinizin hamlelerinden başka bir şey düşünmezsiniz. Yönetenler sadece savaş kararı alır ve ordunun ihtiyaçlarını karşılar. Askerler okullarda öğrendiklerini kişisel yetenekleriyle destekleyerek savaşırlar.

Askerler için en zor savaş dostun düşmana karıştığı, kimin hangi tarafta olduğunun bilinmediği ortamlarda yapılan savaştır. Herkesin düşman sayıldığı, nasıl davranacağınıza kendinizin karar verdiği bir halkın yerine bazısının sizin yanınızda, bilmediğiniz birilerinin sizin tarafınızda olduğu bir alanda savaşmak yanlış davranışların kaçınılmaz olduğu bir alan haline dönüşür. Bu gibi savaşlar askerin eğitiminin, öğrendiklerinin pek faydalı olmadığı bir türdür.

Gerilla savaş taktikleri bile geçerli sayılmaz. Çünkü bu tarz savaşların düşman topraklarında düzenli ordu birlikleriyle değil, gerillalar tarafından yapıldığı varsayılır ve hepsi düşman muamelesi görür. Oysa bir ülke içindeki savaşlarda çatışmanın konusu siyasi iktidar ya da rejimdir.

Bölünmüş bir ülkenin iki tarafı arasındaki çatışma hangi kategoriye girer. Mesela Doğu ve Batı Almanya yıllarca bir hasım gibi davrandılar ve aralarında, bir savaş olmasa bile, küçük çaplı çatışmalar yaşandı. Kuzey ve Güney Vietnam büyük bir savaşın ardından bütünleştiler. Bu savaşlar bir iç savaş mıydı yoksa devletler arası mı?

Bu savaş türüne yeni bir tanım getirmek istiyorum ve bunları siyasal olarak devletler arası, sosyolojik olarak iç savaş olarak isimlendiriyorum. Böyle bir savaşta hangi kurallar geçerli olacaktır? Karşınızdaki kişileri düşman mı sayacaksınız yoksa husumeti halka değil sadece siyasi iradeye mi yönelteceksiniz?

Türkiye’de Irak’la ilgili bir belirsizlik yaşanıyor. Orada Türkmenler’e yönelik olumsuz bir tavrı düşmanca sayıp diğerlerini ilgi alanı dışında tutmak doğru mu? Siyasetçiler Irak’a yapılması düşünülen bir harekatı siyasi kriterleri kullanarak devletler arası bir çatışma mı sayıyor yoksa sosyolojik açıdan bakıp bir iç operasyon olarak mı görüyor?

ABD bile Irak’ta askeri bir operasyon yürütmüyor. Sözlerimin görünüşle bağdaşmadığını biliyorum ama bir askeri harekatta şehirlerin bombalandığı, tüm halkın baskı altına alındığı, tüm askeri ve ekonomik hedeflerin imha edildiği düşünülürse Irak’ta askeri bir harekat yürütüldüğü söylenemez. Orada bir bölme operasyonu gerçekleştiriliyor ve askerler sadece bir katalizör görevi yapıyor.

Irak’a yapılacak bir harekat çok farklı şekilde yorumlanabilir ve beklediğimizin dışında bir nitelik kazanabilir. Bu nedenle bölgeye yapılacak bir harekatın bir savaş kararından daha karmaşık ve zor olduğu ve umulmadık sonuçlar meydana getireceği hesaba katılmalıdır
20 Ocak 2007 Cumartesi
(Mahir Kaynak, Star)
 
Linkler
Sesli-Resimli Namaz Rehberi ve Zaruri Dini Bilgiler
Sesli ve Görüntülü Yayınlar
Hakikat Kitabevi
Dinimizislam.com
Turktakvim.com
Namaz Vakitleri
Feraiz Programı
Feraiz Programı 2
Tarih Çevirme Programı
Huzura Doğru
İhlas.Net
Türkiye Gazetesi
Tarihi ve Dini Kasetler
Ramazan Ayvallı
 
Meşhur İslâm Büyüklerinden bazıları
Îmâm-ı A'zâm Ebû Hanîfe
Abdülkâdir Geylânî
İmam-ı Gazâlî
İmâm-ı Rabbânî
Hacı Bektâş-ı Velî
Mevlana Celâleddîn-i Rûmî
Akşemseddîn
Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî
Edebâlî (Üdebâlî)
Azîz Mahmûd Hüdâyî
Abdülhakîm Arvâsî
Hüseyin Hilmi Işık
Mustafa Sabri
M. Zâhid Kevserî